donderdag 2 mei 2013

Vakantie acqui terme; piemonte

Deze week zijn we op vakantie in Piemonte in bella Italia. We logeren in een koninklijk hotel waar we 's ochtends gebruik maken van een uitgebreid ontbijtbuffet.
We hebben al heerlijke hapjes weggewerkt afgelopen week. Waaronder gisteren bij een wijnproeverij, hier kregen we een heerlijke droge worst als hapje, met daarin ham verwerkt.
Te koop bij een delicatessenwinkel hier in het stadje. Deze gaan we natuurlijk meenemen naar huis.
Vanmiddag zijn we op een agiturismo geweest in moncalve. Hier kwamen we terecht omdat we de groeten gingen doen van Nederlandse vrienden aan de eigenaars van het agiturismo. Deze waren blij verrast en we werden hartelijk welkom geheten. Na een rondleiding gingen we aan de rand van het terrein zitten met een glaasje wijn en water en als traktatie kregen we een stukje eigengemaakte taart gemaakt van hazelnoten die ze daar verbouwen en verkopen.
Uiteraard hebben we een zak gekocht, en ook wijn en aceto wat ze zelf maken.
Dit adres gaan we zeker onthouden om eens wat langer te verblijven, wat een prachtige locatie en wat een uitzicht en rust.
Vanavond hebben we heerlijk gegeten in een plaatselijk restaurant waar ze een 4 gangenmenu hadden voor 25 euro. Aantrekkelijk geprijsd en het waren uiteindelijk 7 gangen wat we voorgeschoteld kregen, met wijn en water samen 58,00 euro voor 2 personen.
Het was voortreffelijk, waar vind je dit in nederland. Voor dit geld zoveel kwaliteit en smaak op het bord.
Een gerecht ben ik vergeten op de foto te zetten, dat was vitello tonato.
En nu tevreden slapen.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten