zaterdag 11 mei 2013

Ontwennen italie

Alweer een paar dagen thuis van onze vakantie in piemonte.
De eerste dagen waren alweer snel gevuld met wassen draaien, een dag werken en de tuin in om daar te gaan snoeien, onkruid wieden etc.
Want wat was alles ineens gegroeid. Het was even hard nodig, en nog zijn we niet klaar. Er groeit erg veel zevenblad, wat haast niet uit te roeien is. Maar goed, vandaag regent het, dus de tuin lagen we even voor wat het is.
Op de terugweg vanuit ItaliĆ« zijn we langs Limburg gegaan om aldaar bij een aspergeteler een flinke hoeveelheid  asperges in te slaan.
Ruim 3 kilo hebben we meegenomen, en op advies van de teler; dubbel schillen en dan rauw de vriezer in.
Inmiddels hebben we er 2 x van gegeten en het smaakte heerlijk.
Natuurlijk vergeten foto's te maken van de smakelijkheden, hier moet ik nog wel even aan wennen.
Van alle schillen heb ik een overheerlijke bouillon gemaakt.
Gisteren hadden we eters en de bouillon als voorafje gepresenteerd met gevulde pasta en basilicum. Mmmm, erg lekker.
Bij de asperges had ik een risotto gemaakt met bleekselderij en wortel. Toen de risotto klaar was heb ik er gorgonzola doorheen gedaan en hazelnoten en verse peterselie eroverheen gestrooid.
Met een gepocheerd ei erbij was het een heerlijk gerecht.
Bij dit alles heerlijke wijnen geserveerd uit piemonte.
Als nagerecht een kaasplankje met een oude balsamico, vijgenjam en een dessertwijn erbij.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten